50 jaar

kwaliteit en service

50 jaar
Al bijna vijftig jaar dé betrouwbare leverancier van hoogwaardige producten, service en support in de internationale maritieme industrie.

Verhaar Omega, opgericht door Jan Verhaar in 1967, is een particuliere onderneming met het hoofdkantoor in Sassenheim. Hoewel de basis in Nederland ligt, is het bedrijf ook mondiaal goed vertegenwoordigd met verkoop- & adviesagentschappen wereldwijd.

Ofschoon Verhaar Omega al bijna vijftig jaar consistent hoogwaardige producten levert en service verleent, wordt er continu gestreefd naar verbetering van de kwaliteit en innovatieve ontwikkelingen om de toegevoegde waarde voor de klant verder te vergroten. Inmiddels zijn al meer dan 4000 schepen wereldwijd voorzien van een Verhaar Omega voortstuwingsinstallatie en heeft het bedrijf een sterke positie in zowel de nationale als de internationale maritieme industrie verworven, hetgeen tevens getuigt van kwaliteit, betrouwbaarheid en service.

Hoewel Verhaar Omega tegenwoordig succesvol de markt van zeeschepen bedient, lag de initiële focus op binnenvaartschepen. De originele bedrijfsdoelstelling was om de wendbaarheid van deze schepen te verbeteren door de ontwikkeling en verkoop van boegschroeven. Momenteel is Verhaar Omega echter niet alleen marktleider als fabrikant van boegschroeven voor de Europese binnenwateren, maar zijn zij tevens gespecialiseerd in de levering van complete aandrijfsystemen. Om alle Verhaar Omega producten in eigen huis te ontwikkeling staat een complete engineering-afdeling ter beschikking, waar alle ontwerpaspecten van mechanische, hydraulische, elektrische en elektronische componenten kunnen worden uitgewerkt. De kracht van de organisatie ligt in de no-nonsense houding, gecombineerd met een focus op de kernactiviteiten.

Innovatief

Ecologische duurzaamheid en hybride technologieën hebben een hoge prioriteit bij de ontwerpen van Verhaar Omega, in reactie op de vraag van de maritieme industrie om het brandstofverbruik (verhoogde voortstuwingsefficiëntie), de onderhoudskosten en de uitstoot van uitlaatgassen te reduceren. Door de nadruk te leggen op duurzame innovatie en het verhogen van de efficiëntie voor de voortstuwingssystemen en krachtbronnen, kan Verhaar Omega de ecologische en economische prestaties van schepen optimaliseren.

Betrouwbaar

Verhaar Omega onderkent dat het succes van commerciële schepen – gezien vanuit het perspectief van reders en eigenaren – voornamelijk afhankelijk is van de betrouwbaarheid ervan. Waarmee het volgende belangrijkste speerpunt van de onderneming wordt aangeroerd: Verhaar Omega ontwerpt voortstuwingssystemen die de volledige levensduur van het schip meegaan, omdat ‘down time’ als gevolg van defecte apparatuur gewoonweg onaanvaardbaar is. Daarom wordt elk onderdeel zorgvuldig ontwikkeld door experts met een gedegen praktische achtergrond en kennis van het operationele gebruik van ‘voortstuwers’.

Breed scala

Verhaar Omega levert een breed scala aan manoeuvreerproducten, waaronder V-PODs, Z-drives, Tunnelboegschroeven, Kanaalboegschroeven en Stuurroosters. Alle systemen kunnen, afhankelijk van de toepassing, worden voorzien van een schroef met een vaste of verstelbare spoed, terwijl bij buitenboordsystemen tevens de keuze wordt geboden tussen een open schroef en een schroef in een straalbuis. Verhaar Omega’s indrukwekkende spectrum aan oplossingen, die onafhankelijk van elkaar of in combinatie kunnen worden ingezet, is een bewijs van hun betrokkenheid bij de uiteenlopende voortstuwingsbehoeften van hun klanten.

"Wereldwijd varen er inmiddels ruim 4000 binnenvaart- en zeeschepen rond met onze installaties."

Wim van Beelen

Financial Controller

Peter Steens

Project Manager

Dana Lahav

Sales assistent

Bert van Balkom

Quality Manager​

Mark Verhaar

Director

VERHAAR OMEGA

Industriekade 28
2172 HW Sassenheim

Volg ons

Verhaar Omega - TwitterVerhaar Omega - Facebook

Contact & support

T +31 (0)252 745 300
E info@verhaar.com